DOUG COX & LINDA MCRAE – BEYOND THE GREAT PAUSE

Artiest info
Website
facebook
 

Het nieuwe album “Beyond The Great Pause” dat folkzanger Doug Cox uit Alberta en de Canadese maar in Nashville, Tennessee woonachtige zangeres Linda McRae voor het eerst samen als duo hebben uitgebracht werd op vier verschillende plaatsen in een intieme setting live opgenomen in de Canadese provincie British Columbia. De finale mixing van de elf songs werd nadien uitgevoerd door Doug Cox en Mike Sutcliffe in de ‘Garden Studios’ in Courtenay, BC.

Het duo brengt op deze plaat vier nummers die door Linda McRae werden gecomponeerd met openings- en albumtiteltrack “Beyond The Great Pause” (zie lyrics video), het emotievolle “Rough Edges & Ragged Hearts”, “All Vine No Tater” en afsluiter “The New Tim Hortons”. Linda zingt op deze nummers en speelt daarbij op akoestische gitaar, accordeon en banjo. Doug Cox tekende met het op de tweede audiovideo te horen liedje “Last Song You Played” en het nummer “Listen To The Water” voor twee tracks en hij speelde op het album op akoestische gitaar en dobro.

Vier + twee = zes, dus resteren er nog vijf nummers die niet door één van beide artiesten werd geschreven. Die gecoverde liedjes zijn een folky versie van de song “Heroes” van David Bowie uit het gelijknamige album van 1977, “The Crow On The Cradle” van Sydney Carter uit zijn album “Words, Love, Music” van 1972, de al uit 1933 stammende traditional “Paper Moon”, het door Allen Reynolds gecomponeerde “Ready For The Times To Get Better” voor het in 1976 uitgebrachte album “Crystal” van countryzangeres Crystal Gayle en de ‘Kinks’-klassieker “Waterloo Sunset”, een compositie van Ray Davies en al in 1967 te horen op hun album “Something Else By The Kinks”.

Voor de opname van de elf liedjes werden er drie gastmuzikanten uitgenodigd om een kleine bijdrage af te leveren: Daniel Lapp speelt op fiddle bij de nummers “Listen To The Water” en “Waterloo Sunset”, Cindy Larsen/Marcotte zorgt voor backing vocals bij “Listen To The Water” en Kim Richey zingt backing vocals op de albumafsluitende song “The New Tim Hortons”.

(valsam)